Vanaf as woensdag 15-07

Zwarte Truffel – Basarz: Goed nieuws voor alle truffel liefhebbers. Vanaf aanstaande woensdag zijn de heerlijke zwarte truffels weer verkrijgbaar bij ons in de winkel. Heerlijk om je pasta of risotto mee af te maken of te gebruiken door een dressing of een saus zoals truffelmayonaise.

Leuk om te weten

Wist je dat de een truffel een zwam is die onder de grond groeit? Een truffel groeit op de wortels van verschillende boomsoorten zoals:

  • Eiken
  • Hazelaars
  • Verschillende fruitbomen

Dit maakt het ontzettend lastig om ze te vinden en vroeger werden varkens gebruikt om deze verrukkelijke truffels te vinden. Tegenwoordig worden er geen varkens meer ingezet maar worden er speciaal getrainde honden voor ingezet.

De truffel bevindt zich zo’n 40 à 50 centimeter onder de grond. Hierdoor is de de delicatesse enorm lastig om te vinden. Niet zo vreemd dat een truffel erg kostbaar kan zijn.

Duurste truffel ooit

Eind 2014 werd de duurste truffel ooit gevonden. Deze witte truffel werd gevonden in Italië en verschillende truffelliefhebbers over de hele wereld waren bereid hier meer dan 1 miljoen dollar voor neer te leggen. De truffel van 1,8 kilo is naar een veilig gegaan in New York, de opbrengt is geschonken aan een goed doel.